Справа 2 травня: суд не випустив із СІЗО п'ятьох фігурантів

Справа 2 травня: суд не випустив із СІЗО п'ятьох фігурантів

Укрінформ
Малиновський райсуд Одеси розглянув у п'ятницю клопотання адвокатів п'ятьох учасників масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року про зміну міри запобіжного заходу, однак відмовився випустити арештантів з-під варти.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Адвокати підсудних Мефьодова, Долженкова, Корчинського, Сакауова та Романюка, яким представники держобвинувачення інкримінують вчинення масових безладів, що призвели до загибелі десятків людей, а також незаконне поводження зі зброєю та інших злочинів, внесли клопотання колегії суддів про зміну міри запобіжного заходу - звільнення підзахисних під домашній арешт.

Водночас обвинувачений Мефьодов ініціював відвід представника держобвинувачення - прокурора Олександра Бабина, який, на його переконання, проявляв "під час досудового розслідування упереджене ставлення" до нього та інших фігурантів справи.

Головуючий на засіданні колегії суддя Віктор Корой надав також слово Бабину, який констатував, що "прокуратура Одеської області не вела досудового розслідування, цю справу вела Генпрокуратура України. Жодних доказів чи документів, що свідчили б про мою упередженість, захисники підсудних не надали".

"Тому я залишаю оцінку обгрунтованості закидів на розгляд суду", - заявив обвинувач Бабин.

Колегія суддів постановила дві ухвали: відмовити у клопотаннях про зміну міри запобіжного заходу підсудним та відмовити у клопотанні підсудного Мефьодова про відвід представнику держобвинувачення Бабину. Термін тримання під вартою Долженкова, Корчинського, Сакауова та Романюка суд вирішив продовжити на 60 діб, а підсудного Мефьодова - на 30 діб, з урахуванням того, що протягом останніх днів уже досліджено деякі документи та речові докази, що стосуються цього фігуранта справи.

Варто зазначити, що учасники сьогоднішнього судового засідання та присутні на процесі мешканці Одеси, в тому числі активісти "Правого сектору" та "Самооборони Майдану", поводилися стримано, не допускали образ чи нецензурних висловів на адресу опонентів, завдяки чому в адмінбудівлі суду не було штовханини чи сутичок.

Як повідомляв Укрінформ, під час масових заворушень в Одесі 2 травня 2014 року загинули 48 осіб і більше двохсот отримали поранення. Першими жертвами сепаратиськи налаштованих бойовиків стали уболівальники одеського "Чорноморця", на яких було вчинено напад у районі Соборної площі. Слідство встановило, що масові заворушення в Одесі були заздалегідь сплановані й організовані.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-