Безсмертний: У Мінську прогресу досягти не вдалося

Безсмертний: У Мінську прогресу досягти не вдалося

Укрінформ
За два дні політичної підгрупі в Мінську так і не вдалося досягти прогресу в питанні проведення місцевих виборів на Донбасі.

Представник України в політичній підгрупі Роман Безсмертний розповів про це "Українській правді".

«Вчора (9 березня - ред.) ми пройшли тільки питання, пов'язані з вступною частиною з модальностей. Тобто, що це має бути: окремий закон, внесення змін в нинішній закон, закон про особливості застосування закону про місцеві вибори, або чистий закон про вибори на таких територіях», - уточнив Безсмертний.

За його словами, два дні роботи фактично так і не дали ніякого результату.

"Ми не прийшли до згоди. Просто дискутували, що це повинно бути. Сторони залишилися на своїх позиціях", - констатував представник України.

Далі, за словами Безсмертного, було обговорення питань, пов'язаних з виборчою системою. Українська сторона при цьому наполягала на використанні пропорційної системи і участі всеукраїнських політичних партій.

«Ми пропонували, що якщо вони хочуть активізувати місцеві громади, нехай створюють свої комітети виборців, громадські організації і нехай висувають своїх кандидатів. Але вони категорично проти всеукраїнських партій», - підсумував дипломат.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-