Блокада кордону на Закарпатті: водіям пішли на поступки

Блокада кордону на Закарпатті: водіям пішли на поступки

Укрінформ
У результаті круглого столу, який відбувся сьогодні між керівництвом Закарпатської області, митниці та водіями машин з іноземною реєстрацією, митниця відновлює дію довідок з СТО, а водії знімають блокаду КПП «Ужгород».

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу з місця подій.

Розмова тривала більше години за закритими дверима. Підсумки круглого столу наступні: з 12:00 водії знімають блокаду КПП «Ужгород», у відповідь Закарпатська митниця поновлює дію довідок з СТО як підставу для відтермінування 5-денного періоду перебування авто з іноземною реєстрацією на території України у разі форс-мажорних обставин (аварія, поломка, тощо). Їхню дію було скасовано минулого тижня, і це стало підставою для протестів водіїв «пересічників» на кордонах Закарпаття.

Водії, що влаштували протест, рішення за результатами круглого столу назвали «перемогою» та розблокували кордон. Відтепер КПП "Ужгород" відкритий на в'їзд та виїзд, рух відновлено.

«Після прес-конференції з керівниками області рух на КПП "Ужгород" розблоковано. Усіх з маленькою перемогою!» - написали в Facebook організатори блокади .

Хоча після виходу з зали в Закарпатській ОДА, де проходила розмова за круглим столом, жоден із учасників блокади рішення для преси коментувати не схотів.

Представники влади прокоментували результати перемовини з «водіями-пересічниками» неоднозначно.

«Можна вважати це перемогою "пересічників", можна вважати перемогою здорового глузду. Ясно одне, загострювати соціальну напругу в Закарпатті зараз не варто ", - цитують коментар обладміністрації місцеві ЗМІ.

Володимир Колесніков, начальник Закарпатської митниці ДФС, зазначив, що за підсумками перемовин вирішено було також створити робочу групу, яка розгляне в законній площині питання подальшого користування авто, що мають номери з іноземною реєстрацією.

«Домовились створити робочу група з юристів, представників громадськості та адміністрації області, яка вивчатиме питання подальшого користування авто на номерах з іноземною реєстрацією та врегулювання проблем у цій сфері», - сказав він.

Нагадаємо, що акція власників авто з іноземною реєстрацією стартувала ( березня на КПП «Ужгород» о 11:00 і тривала добу. Тимчасове блокування також відбулося на КПП «Солотвино», що на кордоні з Румунією, та на КПП «Малий Березний» на кордоні зі Словаччиною.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-