Ув'язнені в «ДНР» займаються виключно обслуговуванням бойовиків - Аброськін

Ув'язнені в «ДНР» займаються виключно обслуговуванням бойовиків - Аброськін

Укрінформ
Ув'язнені в «ДНР» займаються виключно обслуговуванням бойовиків.

Про це начальник ГУМВС у Донецькій області В'ячеслав Аброськін написав на своїй сторінці у Фейсбук

«Ув'язнені в «ДНР» займаються виключно обслуговуванням бойовиків, задоволенням їх потреб. Від ремонту автомашин до пошиття білизни. Як кажуть, «All inclusive» по-ДНРівськи. При цьому умови перебування ув'язнених – опалення немає, годують нерегулярно», - написав Аброськін, посилаючись на слова засуджених, яких бойовики передали українській стороні.

За його словами, закоренілі злочинці, що погубили не одне життя, після тюремних нововведень бойовиків, письмово зверталися з проханням до ватажка злочинної організації «ДНР» Захарченка  відправити відбувати їх покарання в Україну.

Начальник ГУМВС у Донецькій області навів кілька прикладів.

«Єнакієве. ГВК 52 з максимальним рівнем безпеки, де утримують особливо небезпечних рецидивісти. Зараз перебувають там близько 500 засуджених. Продовжує «керувати» нею Дмитро Анатолійович Шевчук разом зі своїм замом Василем Семеновичем Мєшковим. Ще один колишній його зам Олександр Олександрович Савчук став тепер «прокурором по нагляду за виправними установами». На території колонії організоване примусове пошиття «військового обмундирування» бойовиків. Цей «начальник» особисто керує побиттям ув'язнених... За час «правління ДНР» з колонії втекли  6 небезпечних злочинців», - наголосив він.

За словами Аброськіна, медичне обслуговування повністю відсутнє, тому кілька ув'язнених померли від запалення легенів.

У Донецьку у ГВК 124 «начальник колонії» Микола Вікторович Поберій разом зі своїм замом Олександром Івановичем Балабаном на території установи обладнали СТО, де ув'язнені періодично ремонтують військову техніку бойовиків «ДНР». 

Аброськін додав, що у Торезі у ГВК 28 приїжджає так званий «співробітник державної служби виконання покарань ДНР» з позивним Апельсин, який б'є і грабує засуджених.

А у Горлівці спектр «послуг» у колонії також широкий – побиття і приниження ув'язнених, вербувальні бесіди по вступу до лав «ДНР», ремонт бойової техніки, а також тимчасове перебування заручників до їх викупу.

За словами самих засуджених, велика частина їх хоче відбувати свої покарання в українських в'язницях, зазначив начальник ГУМВС і пообіцяв зробити все можливе, аби ці горе-«начальники» були оголошені в розшук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-