Окупанти хочуть запустити Донецький аеропорт - Тимчук

Окупанти хочуть запустити Донецький аеропорт - Тимчук

Документ
Укрінформ
Терористи розраховують запустити роботу Донецького аеропорту, де проводять активні роботи з розгрібання завалів і відновлення інфраструктури.

Про це повідомив у Фейсбуці керівник групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук.

За даними "ІС", бойовики готуються до організації внутрішнього і міжнародного" авіасполучення.

"Схоже, терористи всерйоз розраховують запустити роботу Донецького аеропорту (ДАП) - не дарма зараз там проходять активні роботи з розгрібання завалів і відновлення інфраструктури (до речі, основні роботи проводяться силами "штрафників" з числа бойовиків і "правопорушників" з місцевих жителів), а в "мінтранспорту ДНР" створено цілий "відділ цивільної авіації", - пише Тимчук.

Він повідомляє, що 26 лютого в "мін'юсті ДНР" був зареєстрований наказ №61 "міністра транспорту ДНР" С. Кузьменка "Про затвердження авіаційних правил "Сертифікаційні вимоги до юридичних осіб, які здійснюють аеропортову діяльність".

"Правила регулюють діяльність щодо "забезпечення обслуговування пасажирів, багажу, вантажів та пошти при виконанні внутрішніх та міжнародних повітряних перевезень". Хоча цілком очевидно, що почни ДАП працювати, першими там з'являться не цивільні повітряні судна, а бойові вертольоти і літаки ЗС РФ", - йдеться у повідомленні.

Правда, додав Тимчук, для запуску ДАП потрібно зовсім мало: "Зробити так, щоб він не знаходився під вогневим контролем ЗС України. Судячи з наказу міністра транспорту", цю проблему бойовики віртуально вже вирішили, залишається вирішити в реальності".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-