Балога хоче перейменувати Мукачеве

Балога хоче перейменувати Мукачеве

Укрінформ
Міський голова Мукачевого Андрій Балога ініціює громадські слухання щодо перейменування міста.

Слухання мають відбутися 11 березня в міській раді, заявив Балога сьогодні на прес-конференції, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Місту потрібно повернути його справжнє ім’я. Як тільки не називають та відміняють наше місто столичні видання разом з чиновниками – Мукачеве, Мукачевого, Мукачевому. Хоча насправді місто має назву Мукачево, і про це знає кожен закарпатець" – сказав Балога.

Він додав, що для перейменування потрібно дотриматися чіткої і тривалої процедури. Першим етапом стануть громадські слухання і підготовка обгрунтування із залученням експертів – істориків, почесних громадян міста, журналістів. "Уся необхідна юридична документація з цього питання вже готова. Після громадських слухань буде відповідне рішення міської ради, тоді обласної, і зрештою Верховної", - уточнив Балога.

Нагадаємо, це закарпатське місто в Україні офіційно називається Мукачеве, і відповідно відміняється. Деяке розповсюдження в українській мові також має назва Мукачів. Самі жителі області здавна іменують місто Мукачево, хоча багато мовознавців вважають це русизмом.

Як повідомляв Укрінформ, минулого року закарпатець Дмитро Васильєв зібрав докази та добився того, що на сервісах Яндексу Мукачеве стали називати Мукачево.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-