Яценюка просять не розміщувати сирійських біженців в Яготині

Яценюка просять не розміщувати сирійських біженців в Яготині

Укрінформ
Депутати Київської обласної ради звернулися до Прем'єр-міністра України та голови Державної міграційної служби України з проханням підтримати позицію громади жителів Яготина, які категорично налаштовані проти розміщення в місті сирійських біженців.

За відповідне рішення проголосувала більшість депутатів Київоблради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Звернутися до Прем'єр-міністра України та голови Державної міграційної служби України щодо ситуації з пунктом тимчасового розміщення біженців у місті Яготині Київської області та підтримати позицію жителів громади Яготина", - йдеться у заяві депутатів.

На засіданні Київської облради народний депутат Андрій Іллєнко заявив, що ситуація з розміщення сирійських біженців є проблемою не лише Київської області, а й усієї України: "В країні, в якій йде війна, економічна криза, говорити про розміщення біженців з інших країн це злочин. Ми повинні займатися внутрішньо переміщеними особами з Донбасу. Прошу підтримати думку громади Яготина".

При цьому, не всі депутати погодилися з такою позицією, оскільки розміщення сирійських біженців в Україні - це один з пунктів вступу України в Європейський Союз: "Це некоректний крок з нашої сторони".

Раніше громада міста Яготина Київської області висловилася категорично проти тимчасового розміщення біженців з Сирії.

Фото: handelsblatt.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-