Податківці накрили столичний «конверт» на понад 3 мільярди

Податківці накрили столичний «конверт» на понад 3 мільярди

Укрінформ
У столиці податківці викрили діяльність конвертаційного центру, оборот якого становить понад 3 млрд грн.

Про це написав у Фейсбуці заступник голови Державної фіскальної служби Сергій Білан.

"У Києві співробітники податкової міліції викрили діяльність конвертаційного центру, обіг якого склав понад 3 мільярди гривень", - написав він.

За словами посадовця, у рамках розслідування кримінального провадження, відкритого за низкою статей, було проведено шість обшуків у банках, за місцями проживання фігурантів розслідування і в офісах підприємств реального сектора економіки.

"В результаті було виявлено та вилучено комп'ютерну техніку, електронні носії інформації, фінансово-господарську документацію "транзитних" та "фіктивних" підприємств, чорнові записи, 161 печатка фірм та страхових компаній, документи і паспорти підставних осіб, п'ять печаток банків і готівкові гроші в гривнях, доларах США і євро на загальну суму 487,7 тисячі гривень", - зазначив Білан.

Він додав, що в ході аналізу руху грошових коштів встановлено: більшість коштів з рахунків підприємств учасників конвертаційного центру "транзитом" перераховувалися на рахунки фіктивних підприємств в ряді банків. Оборорот коштів через один з банків становив понад 300 млн грн. Слідчі дії тривають.

Білан також нагадав, що за січень-лютий поточного року податковою міліцією ліквідовано 13 конвертаційних центрів. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-