У Міськраді Сміли почубилися і оголосили імпічмент меру

У Міськраді Сміли почубилися і оголосили імпічмент меру

Укрінформ
В місті Сміла на Черкащині під час сесії міськради 1 березня сталася бійка між радником мера Камілем Валетовым і представником "Правого сектора".

Про це повідомляє місцеве видання "Прочерк".

Цибко на початку засідання не вніс до порядку денного звернення депутатів про недовіру самому собі і відмовився ставити його на розгляд, пояснюючи, що юрист не дав йому правову оцінку.

Після цього один з членів місцевої організації Правого сектора, який прийшов на засідання, забрав у мера мікрофон. Допомогти Цибко хотів його радник Каміль Валетов і сталася бійка. Потім правоохоронці оточили трибуну.

Цибко разом з заступником і секретарем залишив засідання, а депутати таємним голосуванням висловили йому недовіру. "За" проголосували 28 осіб, троє - "проти". Всього в міській раді Сміли 36 депутатів.

Серед причин для недовіри меру депутати назвали той факт, що він не забезпечував взаємодію з міськрадою і проводив свої рішення через помічників, які перевищували службові повноваження. Нібито ті проводили незаконні перевірки і тероризували підрозділи виконавчого комітету.

Сам Цибко заявив, що розцінює рішення міськради як переворот. За його словами, люди, які раніше були при владі, намагаються повернуться до важелів управління.

Поліція, у свою чергу, відкрила за фактом драки в приміщенні міськради кримінальну справу за статтею 296 КК України "Хуліганство". Правоохоронці опитують свідків та збирають інформацію про подію, йдеться на сайті поліції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-