СБУ затримала бойовика-рецидивіста

СБУ затримала бойовика-рецидивіста

Укрінформ
На Харківщині Служба безпеки України затримала бойовика так званого "головного розвідувального управління ДНР, що прибув на територію підконтрольну українській владі на "відпочинок".

Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"Співробітники Служби безпеки України спільно з Національною поліцією затримали на Харківщині бойовика т.зв. "головного розвідувального управління ДНР"... Правоохоронці затримали зловмисника за місцем проживання у Барвінківському районі Харківської області, куди він приїхав на "відпочинок"", - йдеться в повідомленні.

Прес-служба СБУ також зазначає, що затриманий родом з Харківщини. Він воював на боці незаконних збройних формувань ДНР трохи менше року.

"Мешканець Харківщини з березня 2015 до лютого 2016 року перебував у складі незаконного збройного формування терористів. Під керівництвом російських інструкторів він пройшов курси з стрілецької, вибухотехнічної і топографічної підготовки. Після чого брав участь у бойових діях проти підрозділів сил антитерористичної операції", - зазначає прес-служба.

В СБУ уточнюють, що бойовик раніше був засуджений Краматорським міським судом до п'яти років позбавлення волі за незаконне заволодіння транспортним засобом та хуліганство. Але втік від правосуддя на тимчасово непідконтрольну українській владі територію.

Слідчими СБ України відкрито кримінальне провадження за ст. 260 Кримінального кодексу України.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-