Окупанти залишили під арештом чотирьох кримських татар

Окупанти залишили під арештом чотирьох кримських татар

Укрінформ
У Криму пройшли так звані судові засідання у справі чотирьох кримських мусульман, обвинувачених окупантами в тероризмі. Всіх підозрюваних залишили під арештом.

Про це на своїй сторінці в Facebook повідомив кримський адвокат Еміль Курбединов.

«Сьогодні пройшли чотири слухання у Верховному суді по справі чотирьох кримських мусульман - Бекірова Енвера, Сірук Вадима, Куку Емір-Усеіна, Алієва Мусліма, яких ФСБ звинувачує у тероризмі», - написав Курбединов.

За його словами, в ході засідання розглядались апеляційні скарги адвокатів на постанову Київського районного суду Сімферополя про арешт, однак так званий Верховний суд окупованого Криму не прийняв аргументи захисту і залишив в силі рішення суду про арешт.

Як повідомив адвокат, «в ході слухань самі підозрювані також висловилися про надумані звинувачення ФСБ, фабрикації справ і нелюдські умови утримання в СІЗО».

Як зазначив Курбединов, його підзахисні говорили у своїх виступах про їжу, в якій плавають таргани, про клопів і бліх, від яких, за словами заарештованих, «вся постільна білизна в крові", про брак ліжок, у зв'язку з завантаженістю камер, через що вони сплять по черзі.

Як повідомляв Укрінформ, 11 лютого в ході нової хвилі обшуків в Криму окупанти затримали близько 12 осіб, вісім з яких після допиту відпустили, а четверо - залишені під вартою. За словами прокурора Криму Наталії Поклонської, всі четверо: Енвер Бекіров, Вадим Сірук, Емір-Усеін Куку, Муслім Алієв підозрюються у причетності до діяльності «терористичної організації " Хізб ут-Тахрір». Обшуки ФСБ продовжилися 12 лютого, у зв'язку з чим у Меджлісі заявили про нову хвилю репресій проти кримських татар і надуманість звинувачень проти мусульман.

Міністерство закордонних справ України висловило протест проти дій окупаційної влади в Криму і закликало посилити тиск на Росію.

Фото: Vuliya Vishnevetskaya/dw.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-