«ДНР» канючить у Москви прикордонні катери для своєї «флотилії» - ІС

«ДНР» канючить у Москви прикордонні катери для своєї «флотилії» - ІС

Укрінформ
Так зване командування «ДНР» активно працює над створенням власного «військово-морського флоту», подавши запит до Москви про передання до складу своєї «флотилії» катерів зі складу Прикордонної служби ФСБ РФ.

Про це пише координатор групи "Інформаційний спротив" Дмитро Тимчук на своїй офіційній сторінці у Фейсбуці.

"«Офіційно» т. зв. «Азовська флотилія ДНР» створена у травні 2015 року – до її складу увійшло 5 рибальських човнів і прогулянкових катерів, які бойовики назвали «бойовими катерами». На сьогодні таких «бойових одиниць» - 7, ще 3 од. готуються до введення у «бойовий склад»", - зазначає експерт.

За даними ІС, наразі активізовані організаційно-штатні процеси, одночасно вирішується питання про поповнення плавскладу «флотилії» за рахунок допомоги Росії. Зокрема, ватажки «ДНР» ведуть переговори з Москвою про переданя до складу «флотилії» катерів зі складу Прикордонної служби ФСБ РФ. У запитах бойовиків - 3 од. щодо нових російських патрульних катерів проекту 12150 «Мангуст» та 1 од. нового прикордонного патрульного катера проекту 12200 «Соболь» (обидва типи катерів використовуються берегової охорони Прикордонної служби ФСБ РФ).

Також у складі «Азовської флотилії ДНР» формується «підрозділ морської піхоти» - за даними групи ІС, за рахунок сил та засобів зі складу колишнього 9-го окремого механізованого полку 1-го АК ДНР, повідомив Тимчук.

Він додав, що пунктами базування «Азовської флотилії ДНР» визначено Новоазовськ («головна база»), Сєдове і Безіменне.

Фото: www.kp.ru

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-