У Польщі презентували відеоролик про другу річницю окупації Криму

У Польщі презентували відеоролик про другу річницю окупації Криму

Відео
Укрінформ
Посольство України в Варшаві зняло до другої річниці окупації Росією Криму відеоролик польською мовою.

Про це повідомляє посольство України в Польщі у Фейсбук

У ньому посол Андрій Дещиця, а також активісти та громадські діячі кримськотатарського походження Недім Усейнов і Ленур Керимов аналізують два роки Криму під російською окупацією.

“Окупація й анексія Криму – це злочин, який вчинила Росія, і ми повинні пам’ятати, що вона вчинила це не вперше. Це було в 2008 року у Грузії. Тому, Росія повинна нести відповідальність за такі злочини, за порушення міжнародного права”, - підкреслює у відеоролику Дещиця.

Представник польської фундації Міжнародної солідарності Недім Усейнов нагадав, що відбулося у Криму 26 лютого під будинком місцевого парламенту.

“У цей день кримські татари, а також інші активісти з проукраїнськими поглядами зібралися під будинком ради (у Сімферополі – ред.), організували кількатисячну демонстрацію, на якій однозначно показали, що проукраїнські сили у Криму є дуже сильними. День 26 лютого є символом громадянського опору проти окупацій й анексії Криму. З іншого боку це є день, коли Путін зрозумів, що без військ, без застосування сили проти України у вигляді армії він не в змозі відібрати невелику частину території України, якою є Крим”, - підкреслив Усейнов.

Як наголошує у фільмі координатор міжнародних програм у Гельсінській фундації прав людини Ленур Керимов, два останні роки у Криму – це постійний процес переслідування татар й українських активістів, які займають активну громадянську позицію і борються за те, щоб Крим повернувся до складу України. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-