Активісти разом з поліцією патрулюватимуть сусідні з Кримом райони

Активісти разом з поліцією патрулюватимуть сусідні з Кримом райони

Укрінформ
Громадське об'єднання «Аскер», сформоване учасниками акції з громадянської блокади Криму, яке наразі завершує своє юридичне оформлення, організовує спільне з поліцією патрулювання Генічеського, Каланчацького та Чаплинського районів Херсонської області.

Про це в коментарі Крим.Реалії розповів глава штабу акції Ленур Іслямов.

«Це не боротьба з екстремізмом і сепаратизмом, а боротьба саме з грабежами, з такими елементарними речами, як крадіжки особистого майна в людей. Взаємодія з поліцією в плані безпеки в цих районах, наведення порядку там. Може, поліції все-таки недостатньо в тому обсязі, який потрібен на такій території, тому ми будемо допомагати», – пояснив Іслямов.

За його словами, такі плани узгоджені з місцевою поліцією. На цей час завершується навчання активістів спільно з прикордонниками, а в подальшому відбуватиметься навчання з поліцейськими для організації спільного патрулювання.

Начальник Генічеської поліції Андрій Лещенко підтвердив Крим.Реалії, що таке патрулювання планується.

Він зазначив, що патрулювання планують організувати після того, як активісти пройдуть процес реєстрації свого об'єднання і будуть завершені «всі юридичні питання».

Повідомлялося, що активісти з громадського формування «Аскер» будуть розділені на три загони, які чергуватимуть на КПВВ в «Каланчаку», «Чаплинці» і «Чонгарі». Однак терміни початку спільної з прикордонниками служби невідомі.

За словами активістів, вони не отримуватимуть зарплати, оскільки виконують свою роботу на добровільних засадах. Але форму, за їхніми словами, отримали в якості благодійної допомоги з Туреччини, і в подальшому спиратимуться на пожертвування.

Після анексії Криму Росією в березні 2014 року між материковою Україною і півостровом проляг формально адміністративний, але фактично – справжній кордон. Крим оголосили тимчасово окупованою територією.

Верховна Рада України офіційно оголосила 20 лютого 2014 року початком тимчасової окупації Криму і Севастополя Росією. 7 жовтня 2015 року президент України Петро Порошенко підписав відповідний закон. Міжнародні організації визнали окупацію і анексію Криму незаконними і засудили дії Росії. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-