Голова Херсонської облради вірить, що угоди з Кримом не буде

Голова Херсонської облради вірить, що угоди з Кримом не буде

Укрінформ
Голова Херсонської обласної ради Андрій Путілов вважає, що контракт на постачання Україною електроенергії до анексованого Росією Криму підписаний не буде.

Про це він заявив на прес-конференції у середу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Ми всі знаємо, що після 1 січня 2016 року, через відсутність контракту на постачання електроенергії, припинено подачу електроенергії до Криму. На сьогодні контракт на подачу електроенергії на територію Криму не підписаний. І я думаю, що він і не буде підписаний", - сказав Путілов.

Як він наголосив, після введення світовою спільнотою санкцій проти Російської Федерації, яка анексувала Крим та розв'язала війну на сході України, "ми не маємо права ні торгувати з окупованими територіями, ні тим більше поставляти туди електроенергію".

Електроенергія з материкової України до Криму поставлялася територією Херсонщини чотирма високовольтними ЛЕП - "Мелітополь-Джанкой" (330 кВ), Каховка-Островська (330 кВ), Каховка-Джанкой (330 кВ) та Каховка-Титан (220 кВ). Електроопори цих ЛЕП на території Херсонщини у 2015 році неодноразово підривались за допомогою вибухових пристроїв або спилювались невідомими особами.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-