Ініціатора

Ініціатора "виходу Одеси з України" допитали і відпустили

Укрінформ
Підозрюваного в сепаратизмі Олексія Цвєткова - організатора псевдо-форуму депутатів місцевих рад за "порто-франко", який готували 22 лютого у передмісті Одеси - допитали в Одеському облуправлінні СБУ.

Про це у вівторок повідомили Укрінформу в прес-підрозділі Одеського УСБУ.

Цвєтков та група співучасників проходять у кримінальній справі про сепаратистські посягання на територіальну цілісність України.

"Громадянин Цвєтков та співорганізаторка постановочної акції, яку вони готували в одному з конференц-залів котеджного селища Совіньон-2, допитані слідчим УСБУ як свідки. Станом на 23 лютого про підозру в скоєнні злочину, передбаченого ст. 110 (сепаратизм) Кримінального кодексу України", нікому з них не повідомлено", - зазначила керівник прес-підрозділу Ганна Шевчук.

Нагадаємо, активісти одеської ГО "Оберіг" запобігли вчиненню 22 лютого чергової провокації у передмісті Одеси з участю найнятої масовки: близько 200 особам пообіцяли по 100-150 гривень за те, що вони здійснять автобусну поїздку до Совіньону-2 нібито для участі в туристичному форумі.

Між тим активісти ГО "Оберіг" виявили в одному з автобусів баннер "Форум депутатов місцевих рад за "порто-франко", який мали розгорнути на сцені президії в орендованому приміщенні Совіньону-2, повідомив лідер цієї організації Вадим Лабас.

Пасажири трьох автобусів "Neoplan", яких збирали за гроші ініціатори постановочної акції в районі залізничного вокзалу "Одеса-Головна", повинні були представляти для найнятих телеоператорів тих самих депутатів місцевих рад, які нібито виступають за вихід Одеси з єдиної митної території України, що прирівнюється до сепаратизму.

Однак представники потріотичних сил заблокували проведення сепаратистської акції та повідомили про її підготовку правоохоронним органам, після чого організаторам та учасникам проплаченої масовки довелось давати пояснення про мотиви співучасті у постановочному телешоу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-