Москаль: В ужгородський аеропорт без проблем можна занести вибухівку

Москаль: В ужгородський аеропорт без проблем можна занести вибухівку

Укрінформ
Голова Закарпатської облдержадміністрації Геннадій Москаль провів нараду в міжнародному аеропорту «Ужгород», який закритий уже більше тижня, і заявив, що заборона роботи летовища має підстави, адже на борт будь-якого судна тут можна пронести вибухівку.

Про це повідомляє офіційний сайт Москаля.

«У роботі аеропорту дійсно виявили купу грубих порушень. Оперативна розробка силовиків показала, що на борт повітряного судна можна без проблем пронести вибуховий пристрій чи провести терористів. Всупереч вимогам та інструкціям, територія аеропорту не огороджена, площа біля злітної смуги заросла густими чагарниками, у яких завелися дикі звірі. Коли ми пройшлися туди, з-під ніг вискакували зайці, а з кущів прямо на злітну смугу вибігла козуля!

Частину землі, що прилягає до пошкодженої огорожі, ужгородці з сусідніх багатоповерхівок тихенько «приватизували» й вирощують там овочі та фрукти, наче в себе на дачі. І це – режимний об’єкт! За станом аеропорту не слідкували вже багато років, що й призвело до припинення його роботи», - розповів Москаль.

Він доручив провести ряд заходів для усунення вказаних порушень.

«Перш за все, аеропорт укладе договір із воєнізованою охороною й збільшить її штат. По-друге, тут буде встановлено сучасну рамку металошукача (теперішня не діє, я безперешкодно проніс через неї зв’язку ключів). Третє – проведуть реконструкцію частини будівлі для прийому пасажирів, як того вимагають інструкції. І головне – найближчим часом усі чагарники по периметру аеропорту викорчують, після чого територія буде огороджена спеціальним парканом», - наголосив Москаль.

За його словами, загалом необхідно встановити близько шести кілометрів паркану. На всі ці заходи вже заплановані кошти, частина - з обласного бюджету, а решта – з Державного фонду регіонального розвитку.

Губернатор також зазначив, що виконати вказані роботи неможливо в стислий термін, однак якщо буде надано план-графік із джерелами фінансування, то Державіаслужба відновить роботу аеропорту. "І тоді з Ужгорода знову можна буде дістатися до Києва за півтори – дві години", - додав Москаль..

Нагадаємо, міжнародний аеропорт "Ужгород" закрили для здійснення рейсів 18 лютого після виявлення співробітниками СБУ таких порушень, які загрожували безпеці пасажирів, а Державіаслужба призупинила дію сертифікату авіаційної безпеки аеропорту.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-