Під Одесою спіймали провокаторів з

Під Одесою спіймали провокаторів з "тітушками"

Укрінформ
Одеські правоохоронці припинили чергову спробу сепаратистів інспірувати провокацію на південній околиці Одеси - у котеджному селищі Совіньон-2.

Про це стало відомо кореспонденту Укрінформу з джерел у правоохоронних органах.

"Організаторів чергової сепаратистської акції Олексія Цвєткова та групу співучасників блокували активісти одеської ГО "Оберіг" і викликали на місце події співробітників поліції та СБУ. За спробу проведення акції відверто сепаратистського спрямування правоохоронці затримали громадянина Цвєткова та одну із співучасниць протиправних дій", - зазначив співрозмовник агентства.

За його даними, "громадянин Цвєтков, що позиціонується одним з ініціаторів руху "За Порто-франко", проходить також фігурантом кримінальної справи за спробу проголошення так званої "Бессарабської народної республіки". Одна із співорганізаторок сьогоднішньої акції також возила до Києва "тітушок" під час подій на столичному Майдані - захищати режим Януковича".

Наразі вирішується питання про висунення обом затриманим підозри за ознаками ст. 110 (посягання на територіальну цілісність України) Кримінального кодексу України.

Лаконічно прокоментував ситуацію лідер одеської ГО "Оберіг" Вадим Лабас на своїй сторінці в Фейсбуці.

"Три години відстежування трьох автобусів "тітушні" коштували того, щоб побачити побілілого від розчарування Олексія Цвєткова з "Порто-франко", - зазначив Лабас.

 За його словами, розпочався "найважчий за останні півроку тиждень - стартувала спроба №3 нашого ворога протягнути "Руську весну"... Працюємо, щоб припинити інформаційні провокації (для російських ЗМІ - ред.), обрубати один з каналів фінансування сепаратизму..."

Нагадаємо, це вже друга цього року спроба груп антиукраїнського спрямування провести в Одесі сепаратистську акцію. Такі спроби були припинені 22 січня на проспекті Шевченка,4 та на вулиці Успенській, 25, де комуніст сірійського походження Моріс Ібрагім та дніпропетровська "екс-регіоналка" Вікторія Шилова намагались спровокувати зіткнення проплачених "фанатів" режиму Януковича з активістами проукраїнських сил.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-