Генштаб РФ надіслав ревізорів до бойовиків у Новоазовську - розвідка

Генштаб РФ надіслав ревізорів до бойовиків у Новоазовську - розвідка

Укрінформ
Російське військове командування створило спеціальну комісію для вивчення ситуації в так званому "9-му особливому мотострілецькому полку морської піхоти" 1-го армійського корпусу (сформований на території "ДНР").

Про це повідомляє на своєму сайті Головне управління розвідки Міноборони України.

"У зв'язку із значними, в т.ч. небойовими, втратами серед особового складу 9 особливого мотострілецького полку морської піхоти (колишній 9 окремий мотострілецький полк, Новоазовськ) 1 АК, низьким рівнем морально-психологічного стану військовослужбовців та з огляду на важливість заходів щодо підготовки морської десантної операції, військовим керівництвом Росії створена спеціальна комісія для вивчення ситуації в полку та наведення ладу", - йдеться у повідомленні.

Згідно з ГУР,  генеральним штабом ЗС РФ відповідальним за роботу комісії призначено генерала Калганова.

Як повідомляло Головне управління розвідки 21 лютого, наразі відбувається посилення 9-го окремого мотострілецького полку (м. Новоазовськ) 1-го армійського корпусу російських окупаційних військ. Посилення відбувається за рахунок підрозділів зі складу 810-ї окремої бригади морської піхоти Берегових військ Чорноморського флоту РФ.

Крім того, з метою легалізації перебування російських морських піхотинців на цьому напрямку та приховування факту підготовки морської десантної операції командуванням ЗС РФ здійснено низку заходів. Так, 12 лютого ц.р. опубліковано указ т.зв. "голови ДНР" Олександра Захарченка про перейменування 9-го окремого мотострілецького полку в 9-й особливий мотострілецький полк морської піхоти. Крім того, організовано забезпечення особового складу 9-го ОМСП елементами форми одягу, що притаманні морській піхоті (чорні берети, тільняшки, шеврони), а також нанесення відповідної символіки на бойову техніку, зазначили в ГУР.

Також у розвідці повідомили, що на Маріупольському напрямку 21 лютого відбулось бойове зіткнення, в ході якого загинуло троє та отримало поранення п'ятеро російських військових. В ГУР зазначили, що активізація диверсійно-розвідувальних дій на Маріупольському напрямку може бути пов'язана з підготовкою до морської десантної операції.

20 лютого в ГУР також повідомляли, що укомплектованість 9-го полку в Новоазовську становить близько 50%, оскільки рапорти на звільнення з подальшим поверненням до Росії написали майже всі молодші командири артилерійських підрозділів.

Фото: Max Avdeev for BuzzFeed News

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-