Тука шукатиме в Порошенка управу на

Тука шукатиме в Порошенка управу на "похоронного короля" з Сєверодонецька

Укрінформ
Керівник Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука дасть доручення юристам облдержадміністрації вивчити питання недієздатності Сєверодонецької міської ради після вчорашнього висловлення депутатами недовіри міському голові.

Про це губернатор заявив під час прямого ефіру на міському телеканалі СТВ.

«Якщо буде визнано, що міська рада недієздатна, тоді я буду звертатись до Президента України з пропозицією щодо введення військово-цивільної адміністрації у місті Сєверодонецьку», – наголосив Тука.

Він виклав передісторію конфлікту в міськраді, де відразу після виборів Опозиційний блок мав меншість. Напередодні першого засідання члени ініціативної групи, які позиціонували себе як проєвропейські, підписали меморандум про співпрацю.

«Я брав участь у цьому засіданні. Наступного дня ми побачили, як певна кількість депутатів, які ще вчора підписували меморандум про єдність, миттєво долучилися до Опоблоку і разом дружно проголосували, порушуючи норми регламенту і закону, за обрання секретарем міської ради пана Буткова. Десь приблизно два тижні тому я отримав інформацію, що пан Бутков має намір зібрати дві третини голосів депутатів міської ради - аби виказати недовіру меру. Задля досягнення мети міському «похоронному королю» не вистачало одного голосу. І раптом цей голос знайшовся», - розповів керівник обладміністрації.

"Врешті-решт ці псевдопатріоти домовилися з Оопоблоком і здійснили розподіл бюджетного ринку міста. Крім того, було призначено 7 заступників. Це рекорд для України", - зазначив Тука, додавши, для прикладу, що у мера Києва Віталія Кличка три заступники.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-