Місцеві погрожують «назавжди» перекрити трасу на Буковину

Місцеві погрожують «назавжди» перекрити трасу на Буковину

Укрінформ
На Буковину зі сторони Хмельниччини не проїхати: мешканці міста Хотин перекрили трасу.

Це вже їх третя цього року акція протесту. Вимоги жителів райцентру ті ж самі: припинити приєднання установ та організацій до сусідніх, що у смт Кельменці. Люди побоюються, що після такого об’єднання Хотин втратить статус районного центру.

Про це повідомляє кореспондент Укрінформу.

Активісти налаштовані на безстрокову акцію й відступати не збираються: розбили намет, розробили графік чергувань. Оскільки прийняті раніше відповідні звернення до Президента, Верховної Ради, Кабміну результатів не дали, люди вдалися до такого кроку.

Активісти скаржаться, що від початку такого «укрупнення» чимало структурних підрозділів установ і організацій Хотинського району об’єднали з кельменецькими, залишивши в Хотині лише філії. Протестувальники вимагають повернути реорганізовані служби із смт Кельменці у м. Хотин.

Після перемовин з місцевою владою пікетувальники вирішили періодично відкривати шлях, аби пропускати чергову партію вантажівок (легкові автомобілі та рейсові автобуси активісти пропускають безперешкодно).

Обласна влада зі свого боку пообіцяла посприяти зустрічі представників ініціативної групи протестувальників з очільниками міністерств та відомств у Києві. За словами активістів, вони чекатимуть позитивних звісток зі столиці.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-