Москаль просить від уряду принципового рішення щодо російських фур

Москаль просить від уряду принципового рішення щодо російських фур

Укрінформ
Голова Закарпатської адміністрації Геннадій Москаль просить уряд зібратися позачергово та визначитися, що робити з транзитними російськими фурами, які продовжують рух територією України.

Про це йдеться сайті голови Закарпатської обласної держадміністрації Геннадія Москаля.

"Щодо російських фур, які транзитом в'їжджають на територію України з Євросоюзу (так само, як і щодо тих, що їдуть через Україну в Євросоюз), уряд мав би зібратися на екстрене засідання й прийняти принципове рішення, на яке ми чекаємо. Поки що жодних рішень не прийнято", - написав Москаль.

Як зазначив він, на контрольно-пропускних пунктах, що розташовані на кордонах із країнами ЄС у межах Закарпаття немає ексцесів. "Через КПП «Дяково» станом на сьогоднішній ранок оформлена одна фура з російськими номерами, яка виїхала до Румунії, а через КПП «Ужгород» дві російські фури виїхали в Словаччину. Усі машини стояли на митному оформленні ще до початку акції. Більше російських фур на КПП області на даний момент немає", - написав Москаль.

За повідомленням голови Закарпатської ОДА, ситуація в Нижніх Воротах (в'їзд на Закарпаття з боку Львівщини на Верецькому перевалі) залишається нормальною. Починаючи з суботи ранку й протягом ночі на неділю жодної спроби проїзду фур із російськими номерами через Нижні Ворота не було, пункт пропуску працює в звичайному режимі.

Нагадаємо, що з 4 січня 2016 року Російська Федерація заборонила транзит українських вантажів своєю територією. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-