Російські фури блокують в усіх західних областях

Російські фури блокують в усіх західних областях

Ексклюзив
Укрінформ
До акції з перешкоджання проїзду фур із російськими товарами до Європи через територію України долучилися усі західні області. 

Про це кореспондентові Укрінформу повідомив один із організаторів блокади хур на Закарпатті Микола Марчишак.

«На закарпатському блокпості фур поменшало. Водії передають один одному по рації інформацію про блокаду, тому російські фури просто не їдуть сюди. Також їх блокують по дорозі на Закарпаття - наші побратими на Львівщині, Рівненщині та Волині облаштували блокпости. На Волині блокують митницю, звідки із Росії, зокрема, приїжджають хури на українську територію. Водії ставляться із розумінням, конфліктів не виникає, розвертаються у зворотньому напрямку», - зазначив Марчишак.

Закарпатські активісти, що першими почали блокаду вчора ввечері, в Ужгороді уже обговорили план дій із владою. Вирішили делегувати очільника Закарпатської ОДА Геннадія Москаля із вимогами до Кабміну заборонити для російських перевізників транзит через Україну.

У закарпатських активістів щойно відбулася розмова із представниками влади на Закарпатті. На переговори прийшов начальник закарпатської поліції Сергій Князєв, представники обласного управління СБУ та ОДА.

«У ході переговорів досягли домовленостей про те, що сьогодні до 18-ї години вечора Геннадій Москаль, що перебуває в Києві, передасть урядові наші вимоги про припинення транзиту російських товарів територією України. Чекатимемо відповідного рішення Кабміну», - підкреслив Марчишак.

Блокпост на Закарпаті, очевидно, знімуть уже сьогодні, адже  в  ньому немає потреби, оскільки  встановлення блокпостів по той бік Карпат унеможливлює проїзд російських фур.

«Наші хлопці просто передислокуються на підмогу побратимам на Галичину. Тут, у Нижніх Воротах, залишиться кілька людей для того, аби відслідкувати хури, що зараз на відстої. Тільки вони зроблять спробу проїхати - їх теж завернуть назад», - повідомив активіст.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-