Під час обшуків у Криму ФСБ затримала 8 людей - правозахисник

Під час обшуків у Криму ФСБ затримала 8 людей - правозахисник

Укрінформ
Під час низки обшуків 11 лютого в Криму затримали вісьмох осіб. 

Про це повідомляє Крим.Реалії з посиланням на координатора Кримської контактної групи з прав людини Абдурешита Джеппарова. 

«У Бахчисарайському районі після чотирьох обшуків є троє затриманих. Деяких вивозили в Бахчисарай, одного з них уже відпустили, ще двох вивезли до Севастополя, до севастопольського ФСБ. Одного вивезли до ФСБ Сімферополя, трьох вивезли до ФСБ Ялти. Тобто у нас восьмеро затриманих, одного відпустили, сімох ще немає», - сказав Джеппаров.

Правозахисник повідомив, що обшуки проводили із застосуванням зброї, він стверджує, що травми отримали і малолітні діти.

«Обшуки проводять у більшості випадків у жорсткій формі: люди в балаклавах зі зброєю. Зараз ми виїхали в Ялту, будемо в родині, де штурмували будинок, ламали вікна і двері, хоча опору їм не чинили. У кімнатах спали діти, скло з вікон сипалось прямо на дітей. Ми будемо з'ясовувати, які травми у дітей, які порізи, які травми психічні. При цьому беруть участь сили ФСБ, поліції, підрозділи, підопічні ФСБ», - розповів координатор Кримської контактної групи з прав людини.

Він закликав правозахисників звернути увагу на ситуацію в Криму і зазначив, що на півострові не вистачає адвокатів.

У прес-службі севастопольського управління ФСБ Росії раніше повідомили, що не мають інформації щодо проведених у Криму обшуків у будинках кримських татар. У кримському управлінні ФСБ на дзвінки Крим.Реалії, як і раніше, не відповідають.

Нагадаємо, 11 лютого у Криму в будинках кримських татар проводять обшуки. Цього ж дня до прокуратури викликали першого заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Нарімана Джеляла.

Після анексії Криму Росією в будинках кримськотатарських і проукраїнських активістів регулярно проводять обшуки за участі російських спецслужб. Про це у звітах повідомляють міжнародні правозахисні організації.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-