В «ЛНР» видали наказ про посилення обстрілів: готують звинувачення Києву

В «ЛНР» видали наказ про посилення обстрілів: готують звинувачення Києву

Укрінформ
Триває ротація формувань «ЛНР», розгорнутих навпроти Щастя.

Про це у Facebook пише керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«За добу з Луганська у цей район прибуло 5 вантажівок з особовим складом та 6 од. БМП-1,2», - пише він.

За даними ІС, у «протитанкових підрозділах» терористів, які дислокуються навпроти Мар'їнки, триває заміна протитанкових ракетних комплексів «Фагот» (з управлінням по проводах, дальність стрільби до 2 500 м) на більш сучасні російські ПТРК «Корнет» (з управлінням по лазерному променю з системою супроводу цілі, дальність до 5 500 м).

Тимчук також повідомив, що терористи отримали наказ про посилення обстрілів.

«В контексті широкомасштабних командно-штабних навчань в «армійських корпусах» терористів (див. вчорашню інформацію групи ІС), які не задіяні в навчаннях частин і підрозділів «ДНР», а також основна частина формувань «ЛНР» приведені у стан підвищеної боєготовності. Одночасно глава «ДНР» підписав «наказ №16» про посилення обстрілів позицій українських військ по ряду напрямків на ділянках, де оперують формування «1-го АК ДНР», - пояснив він.

За словами Тимчука, основна мета обстрілів – спровокувати сили АТО на вогонь у відповідь із важких озброєнь, з подальшим звинуваченням Києва у грубих порушеннях Мінських домовленостей.

«За даними групи ІС, в «наказі» передбачені подібні збройні провокації в районі н.п. Горлівка, Мар'їнка, Комінтернове-Гнутове, Комінтернове-Талаківка», - конкретизував він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-