СБУ взяла злочинця, що тероризував родини учасників АТО

СБУ взяла злочинця, що тероризував родини учасників АТО

Укрінформ
Служба безпеки затримала на Дніпропетровщині чоловіка, який залякував родини учасників антитерористичної операції та вимагав у них гроші.

Про це написала у Фейсбуці речниця СБУ Олена Гітлянська.

"На Дніпропетровщині СБУ затримала мерзотника, який залякував та вимагав гроші у родин учасників антитерористичної операції. Житель Донецької області не обмежувався лише погрозами на адресу родин бійців, а й не гребував застосовувати зброю проти дітей. Він зухвало вистрілив у вікно квартири співробітника Служби безпеки, який нещодавно повернувся з району проведення АТО. При цьому покидьок свідомо обрав вікно дитячої кімнати, а потім зателефонував до нашого військового та "поцікавився", "не дует ли ребенку?". Діти у момент пострілу знаходились у кімнаті, на щастя, вони не постраждали. Стріляв зловмисник і по вікнах квартири військового, який добровільно пішов захищати країну", - написала Гітлянська.

Крім того, за її словами, біля помешкання іншого учасника АТО злочинець підірвав гранату.

"За припинення терору злодій вимагав з кожної родини по десять тисяч доларів. Він весь час переховувався, міняв телефони, але співробітники СБУ знайшли його протягом нетривалого часу та затримали", - додала речниця СБУ.

Вона додала, що під час обшуку співробітники Служби спільно з поліцією вилучили у злочинця автомат з оптичним прицілом, гранату та набої різного калібру.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 189 ("Вимагання, вчинене повторно, або за попередньою змовою групою осіб, або службовою особою з використанням свого службового становища, або з погрозою вбивства чи завдання тяжких тілесних ушкоджень, або з пошкодженням чи знищенням майна, або таке, що завдало значної шкоди потерпілому") Кримінального кодексу України. Зараз тривають оперативно-слідчі дії для встановлення його спільників.

СБУ також перевіряє причетність затриманого до терористичних організацій "ДНР/ЛНР". 

Фото: Олена Гітлянська, Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-