Продажний одеський суддя отримав підозру

Продажний одеський суддя отримав підозру

Відео
Укрінформ
Прокуратура Одеської області повідомила про підозру судді Київського райсуду Одеси Сергію Реві, який притягується до відповідальності за винесення завідомо неправосудних рішень.

Про це заступник Генерального прокурора України - прокурор Одеської області Давид Сакварелідзе написав у Фейсбуці, проілюструвавши повідомлення відеокадрами з кабінету суду.

"За моїм дорученням Одеська обласна прокуратура повідомила про підозру судді Київського районного суду Одеси за ознаками ч. 1 ст. 375 КК України. Він підозрюється в ухваленні завідомо неправосудних рішень", - зазначив Сакварелідзе.

Зокрема, "у цивільній справі підозрюваний визнав недієздатним громадянина і призначив йому опікуна без проведення необхідної для цього експертизи, а також без участі в процесі органів опіки та піклування. Крім того, він допустив це рішення до негайного виконання - шляхом відмови від встановлення терміну для його оскарження. Як результат - двоє неповнолітніх дітей втратили законно належну їм спадщину", - констатував прокурор.

І це не єдиний факт скоєних порушень, додав Сакварелідзе: "Розглядаючи іншу цивільну справу, суддя фактично вивів заставне майно, внаслідок чого підприємство не змогло виконати свої кредитні боргові зобов'язання. При цьому ці кредитні зобов'язання були переведені на інше публічне акціонерне товариство рішенням цього ж судді".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-