Прокуратура взялася за чиновників, які розікрали землі учасників АТО

Прокуратура взялася за чиновників, які розікрали землі учасників АТО

Укрінформ
У прокуратурі Закарпатської області підтвердили факт незаконного відчуження майна, яке здійснювали в період з 2010 до 2015 року посадові особи Головного управління Держгеокадастру Закарпатської області та керівники агропромислових підприємств. Чиновників підозрюють у зловживанні службовим становищем з метою отримання неправомірної вигоди.

Про це повідомив під час брифінгу в Ужгороді Андрій Малинич, начальник управління представництва інтересів держави та громадян у суді прокуратури Закарпатської області.

"Посадовці налагодили схеми відчуження ділянок комунальної і державної форм власності. Мова йде про багаторічні насадження, виноградники, сади тощо. Тільки в Ужгородському районі це десятки гектарів вартістю близько 42 млн грн. Деякі з ділянок відносяться до земель оборони і розміщені в межах прикордонної смуги. Їх надання у власність заборонено законом. За цим фактом сьогодні прокуратурою розпочато кримінальне провадження за статтею 364 частина 2, нею передбачено від 3 до 6 років позбавлення волі. Під підозрою зараз 5-6 посадовців Держгеокадастру, - наголосив Малинич.

Нагадаємо, два дні назад про викриття цієї афери заявив голова Закарпатської ОДА Геннадій Москаль. Чиновників, які продали землі атошників, він назвав "аферистами із Держгеокадастру".

За словами Москаля аферу виявили після того, як учасники АТО, котрим виділили землю, з’ясували, що ділянки вже продані іншим людям і прийшли скаржитися в обласну держадміністрацію.

"Причому, схема дуже цікава: аферисти купили фруктові дерева, які ростуть на ділянці, а потім подали в Держгеокадастр документи, що хочуть приватизувати землю під цими деревами, які виступають об’єктами нерухомості! І Держгеокадастр дійсно визнає дерева об’єктами нерухомості, віддає землю під приватизацію і вносить про це відомості в єдиний земельний кадастр. Це повний абсурд, але так зроблено. Працівник Держгеокадастру, що провів цю оборудку, втік на лікарняний, але його немає ні в лікарні, ні дома. А люди ходять скаржитися в ОДА. Я цілком поділяю їхнє обурення, але вплинути безпосередньо на Держгеокадастр не можу, оскільки він напряму підпорядковується Києву. Тепер треба звертатися в правоохоронні органи, відкривати кримінальні провадження, скасовувати відомості в земельному кадастрі через суд і т.д., що займе купу часу", - зазначив Москаль.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-