Запорізький терорист отримав 12 років за підрив залізничного моста

Запорізький терорист отримав 12 років за підрив залізничного моста

Укрінформ
Рішенням Оріхівського районного суду Запорізької області місцевий житель Микола Дубина, який влітку 2014 року підірвав залізничний міст біля міста Оріхів, отримав 12 років позбавлення волі.

Цю інформацію кореспонденту Укрінформу підтвердили в Оріхівському райсуді.

"Суд визнав Миколу Дубину винним за всіма епізодами злочину -  вчинення диверсії, незаконне зберігання вибухівки, співпрацю з бойовиками "ДНР" тощо. Йому призначено 12 років позбавлення волі", -  розповів Головуючий суддя Сергій Галчанський.

За його словами, ще одного фігуранта цієї справи Олександра - сина диверсанта, якого через терористичну діяльність батька теж було затримано, відпустили з-під варти у залі суду. Його виправдано за всіма епізодами.

Сам 50-ти річний терорист вважає вирок дуже суровим і подасть на апеляцію.

За інформацією слідства, після початку бойових дій, навесні 2014 року, Микола Дубина приїхав у Донецьк де зійшовся з бойовиками і вступив до батальйону «Схід». Після виконання перевірочних завдань, він у складі диверсійної групи повернувся на Запоріжжя, де 24 червня 2014 року підірвав залізничний міст на виїзді з міста Оріхів. До слова, зруйнованою залізничною гілкою на Донбас рухались склади з українською військовою технікою та вагони з продуктами для мешканців окупованої території.

Підірваний міст було відновлено за тиждень. Його встановлення обійшлося області майже у 6 млн грн.

Фото: http:hromadskeradio.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-