Держфінінспекція розпочне ревізію в юридичній академії Ківалова

Держфінінспекція розпочне ревізію в юридичній академії Ківалова

Укрінформ
Ревізори Держфінінспекції перевірять, як виш Ківалова та його партнери сплатили податки з 40 млн грн.

Про це в понеділок повідомили Укрінформу в Департаменті освіти Держфінінспекції України.

"Для виконання рішення суду, ухваленого за клопотанням прокуратури в рамках кримінального провадження за ознаками ч. 1 ст. 212 (ухилення від сплати податків) та ч. 5 ст. 191 (присвоєння, розтрата майна в особливо великих розмірах) Кримінального кодексу України, група інспекторів Держфінінспекції розпочинає 9 лютого ревізію в НУ "Одеська юридична академія", будівельній компанії "М 2" та ще десяти фірмах-підрядниках, які виконували за договорами з цим вишем будівельні роботи". Оскільки встановлено, що "службові особи вишу в період 2013-2014 років безпідставно віднесли до складу валових витрат суму взаємовідносин з ТОВ «М 2», внаслідок чого ухилилися від сплати податків у значних розмірах", - зазначила керівник Департаменту освіти Держфінінспекції Ольга Поліщук.

Ревізорам також належить перевірити законність дій підприємств-підрядників ТОВ «М 2» при сплаті податків при розрахунках за договірні роботи з ремонту 5 навчальних корпусів вишу загальним кошторисом 40 мільйонів гривень.

Суд постановив ухвалу про здійснення позапланової ревізії з окремих питань фінансово-господарської діяльності НУ «Одеська юридична академія» та підприємств-ділових партнерів у межах 15 робочих днів, підсумували в Держфінінспекції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-