Суд не виніс жодного рішення стосовно «посадовців ЛНР» - прокурор

Суд не виніс жодного рішення стосовно «посадовців ЛНР» - прокурор

Укрінформ
Посадовці, які працювали на терористичну організацію ЛНР, поки що заочно не засуджені.

Про це сказав прокурор Луганської області Юрій Квятківський під час зустрічі з членами міжфракційного об'єднання «Єврооптимісти» та журналістами, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми направили більше тридцяти проваджень, але вироку суду по них немає. Серед них такі посадовці як голова ради міністрів ЛНР, начальник МВС ЛНР, голова державного комітету податків і зборів ЛНР, міністр внутрішніх справ ЛНР, генеральний прокурор тощо. Їх  ми подали першими, і вони вже близько трьох місяців знаходяться на розгляді про заочне засудження» - сказав Квятківський.

Він також додав, що в прокуратурі знаходиться 80 кримінальних проваджень про участь чиновників у терористичних організаціях.

«80 кримінальних проваджень  скеровано до суду, в них йдеться про злочин по ст. 258 ч. 3 (участь у терористичних організаціях). А також 26 проваджень, які ми направили по ст. 110 (посягання на територіальну цілісність), але жодне без вироку суду», - сказав Квятківський.

На думку прокурора, для того, щоб вирішити ситуацію з засудженням сепаратизму, «потрібно на Донеччині та Луганщині  створити спеціалізований суд, де б працювали не місцеві судді, а судді з інших областей, які займалися б  справами, що стосуються сепаратизму».

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-