Бойовики поповнюють лави, закриваючи шахти - Тука

Бойовики поповнюють лави, закриваючи шахти - Тука

Укрінформ
Аби стимулювати людей, які залишилися на підконтрольній бойовикам території, вступати до незаконних збройних формувань, російські терористи закривають підприємства, не залишаючи працівникам вибору.

Про це у понеділок під час зустрічі з народними депутатами та київськими журналістами заявив голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«На сьогодні бандформування суттєво бракує тих, що хочуть воювати, з територій "ДНР" і "ЛНР". Якщо раніше там було ідіотів занадто багато, то зараз ситуація діаметрально протилежна. І тому поповнюють їхні лави або російські військові, або ПВК - приватні військові компанії. Найманці, одними словами. Місцевих усе менше й менше. У цьому зв'язку на тій стороні почали вдаватися до не зовсім традиційних способів. Не так давно на одну з шахт прийшли товариші з автоматами й оголосили, що із завтрашнього дня шахта не працює. Таким чином, близько двох тисяч людей опинилися без роботи, їхні сім'ї - без засобів для існування. І, ймовірно, частина цих людей у розпачі, повіривши обіцянкам про виплату якихось там зарплат, підуть служити у так звану армію ЛНР, і такий випадок вже не перший", - зазначив Тука.

Він підкреслив, що через це він виступає різко проти закриття шахт на підконтрольній Україні частини Донбасу. Оскільки тут і без того складна ситуація із зайнятістю, поява ще кількох тисяч безробітних шахтарів може призвести до соціального вибуху, яким можуть скористатися терористи, підсумував губернатор.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-