В зоні АТО не припиняються обстріли й зіткнення. Є поранений

В зоні АТО не припиняються обстріли й зіткнення. Є поранений

Укрінформ
За минулу добу в зоні АТО не припинялися обстріли та зіткнення з незаконними збройними формуваннями.

Про це заявив на брифінгу у неділю речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Олександр Мотузяник, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Жоден український військовий не загинув, хоча один військовослужбовець зазнав поранення.

«Упродовж доби, що минула, кількість ворожих обстрілів українських позицій з боку бойовиків скоротилася майже вдвічі: було нараховано 47 випадків порушення режиму припинення вогню з боку незаконних збройних формувань», – сказав Мотузяник.

Обстановка на лінії фронту продовжує залишатися напруженою. Противник періодично використовує важке озброєння – 82- та 120-міліметрові міномети.

На Луганському напрямку наразі відзначається затишшя – на відміну від Донецького напрямку.

«На Світлодарській дузі учора відбулося 2 збройні провокації з застосуванням гранатометів, а також великокаліберних кулеметів», – повідомив Мотузяник.

Бойові дії низької інтенсивності спостерігалися на околицях Горлівки та поблизу Троїцького й Новгородського. Не припиняються ворожі провокації з боку НЗФ й поблизу Донецького аеропорту.

Найбільшу активність ворог за минулу добу проявляв поблизу Красногорівки. «Після опівночі з боку Старомихайлівки бандформування почали обстрілювати українські позиції з мінометів калібру 82 та 120 міліметрів, обстріл припинили лише засвітла. Тоді ворог випустив більше 75 мін по позиціях сил АТО», – сказав Мотузяник.

Одна короткотривала збройна провокація відбулася й поблизу селища Широкиного – на Маріупольському напрямку.

У районі Мар’їнки проявляли активність снайпери ворога – тут від снайперського вогню зазнав поранення 1 український військовослужбовець.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-