Бойовики хотіли підірвати саперів та спостерігачів ОБСЄ

Бойовики хотіли підірвати саперів та спостерігачів ОБСЄ

Фото
Укрінформ
Військовослужбовці ЗСУ неподалік Попасної попередили теракт, який готувався, щоб скомпрометувати Україну.

 Про це повідомляє прес-центр штабу АТО.

"Військовослужбовцями Збройних Сил України неподалік Попасної було затримано автомобіль, який пересувався в сірій зоні в районі, де проводилося розмінування та відновлення ЛЕП", - йдеться у повідомленні.

У штабі зазначили, що роботи з розмінування та відновлення у сірій зоні проводяться лише за обопільної домовленості між сторонами конфлікту, під пильним наглядом представників СЦКК та спостерігачів ОБСЄ.

"В день, коли було затримано автомобіль, роботи з відновлення ЛЕП проводитись не могли, адже не було відповідного запиту. Авто пересувалося зі сторони окупованої проросійськими бандформуваннями. Проте, найбільшу зацікавленість викликав смертоносний багаж автомобіля. Так, в машині знаходилися вибухівка, засоби підриву та протитанкова міна, підготовлена для встановлення таким чином, щоб її неможливо було знешкодити", - повідомляє прес-центр штабу.  

Наголошується, що вочевидь, цей арсенал був підготовлений для чергової кровавої провокації, з метою скомпрометувати Україну.

"Протитанкову міну планувалося встановити під опорою ЛЕП. За пекельним замислом бойовиків на ній мали б підірватися українські сапери разом з робітниками, які б проводили відновлені роботи. А в ідеалі - представники місії ОБСЄ. В подальшому планувалося надати цій події широкого розголосу, з метою звинуватити Україну в мінування об'єктів інфраструктури та зриві Мінських домовленостей", - підкреслили у штабі. 

Фото: прес-центр АТО/Фейсбук

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-