ПРООН повезе на окупований Донбас гуманітарки на $1,2 мільйона

ПРООН повезе на окупований Донбас гуманітарки на $1,2 мільйона

Укрінформ
ООН відкриває нову програму допомоги незахищеному населенню Донбасу на території АТО і відправить на Донбас гуманітарну допомогу для 7 тис. людей. 

Про це сказав директор ПРООН в Україні Янтомас Хімстра під час прес-конференції з нагоди підписання договору про співпрацю з Церквою Ісуса Христа Святих останніх днів у наданні допомоги незахищеному населенню Донбасу на не підконтрольній українській владі території, повідомляє кореспондент Укрінформу. 

"Внесок церкви (мова йде про надання 1,2 млн дол. США. - Ред.) буде використаний для того, щоб надати санітарну, гігієнічну продукцію 10 інституціям, де знаходяться понад 7 тис. вразливих людей. Вони отримуватимуть цю допомогу протягом принаймні трьох місяців", - сказав Хімстра. 

Він також зазначив, що гроші на заготівлю гуманітарних пакунків планується отримати протягом місяця.

"Після підписання документа буде доступною фінансова допомога, і через місяць кошти мають надійти до інституцій, що будуть визначені. Допомога до територій буде доставлена конвоєм ООН, про який вже знаєте з попередніх наших проектів", - додав Хімстра.

Водночас він не зміг сказати, до яких саме міст окупованої території поїде гуманітарка. "У нас є загальне уявлення про те, куди буде доставлена допомога, утім нині триває оцінка потреб, і згодом, виходячи з оцінки, буде визначений конкретний перелік інституцій, куди надійде допомога", - зауважив директор ПРООН в Україні. 

Як зазначається в матеріалах, що були надані журналістам під час прес-конференції, загальний бюджет проекту становить 1,2 млн дол. США. Проектом передбачається надання гуманітарної допомоги в першу чергу людям, які проживають у соціальних закладах на територіях, не підконтрольних уряду України. Також гуманітарна допомога надаватиметься найвразливішим категоріям населення, таким як люди з обмеженими можливостями, матері-одиначки, багатодітні сім'ї. Протягом 2016 року ПРООН відправить три гуманітарні конвої із засобами гігієни та санітарії, за попередніми оцінками, для щонайменше 7000 осіб, які найбільше її потребують.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-