Уряд ФРН передав миколаївському онкодиспансеру дороговартісне обладнання

Уряд ФРН передав миколаївському онкодиспансеру дороговартісне обладнання

Укрінформ
Уряд Німеччини через свою медичну компанію «Precisis Euromechanics GmbH» передав миколаївському обласному онкологічному диспансеру багатопелюстковий колліматор, вартістю понад 1,6 млн грн.

Передача обладнання відбулася в урочистій обстановці 4 лютого, в Міжнародний день боротьби з онкозахворюваннями, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Наша медична компанія «Precisis Euromechanics GmbH» передає миколаївському обласному онкологічному диспансеру багатопелюстковий колліматор. Вартість обладнання оцінюється в більш ніж 1,6 млн. грн. і фінансується в рамках проекту Уряду Німеччини. Миколаївський диспансер став другим закладом в Україні, де встановлене таке обладнання. Аналогічний апарат надано Київському онкодиспансеру», - розповів директор компанії Штефан Ульцхофер.

За його словами, це обладнання - кардинальний крок у променевій терапії. За допомогою апарату захищаються здорові тканини, що знаходяться навколо пухлини, а опромінюється лише злоякісне утворення.

Пан Ульцхофер також зазначив, що миколаївський онкодиспансер обраний обґрунтовано, адже саме тут дуже високий професійний рівень лікарів і фізиків, які прагнуть застосовувати нові методики лікування. Також тут є необхідне обладнання, що дало можливість встановити апарат.

Головний лікар обласного онкологічного диспансеру Михайло Терзійський зазначив, що за рік більше тисячі пацієнтів матиме змогу пройти лікування на цьому апараті.

За інформацією ОДА, тільки у минулому році на придбання медобладнання для онкодиспансеру з обласного бюджету було виділено майже 24 млн. грн.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-