Слободян сказав, коли запрацює

Слободян сказав, коли запрацює "Зайцеве"

Укрінформ
Роботу контрольно-пропускного пункту в'їзду/виїзду "Зайцеве" в Донецькій області призупинено на невизначений термін, поки ситуація не стабілізується.

Про це сказав помічник голови Державної прикордонної служби України - прес-секретар Олег Слободян під час брифінгу в Укрінформі, повідомляє кореспондент агентства.

"Роботу КПВВ "Зайцеве" призупинено на невизначений термін до того часу, поки ситуація не стабілізується. Якщо тенденція буде продовжуватись і для громадян на інших пунктах буде створюватись загроза життю і здоров'ю, звичайно, можливе прийняття рішення про закриття КПВВ і на інших напрямках", - сказав він.

Слободян також розповів, скільки КПВВ наразі працюють: "Зараз повноцінно працюють три автомобільних КПВВ, наскільки це можливо, і четвертий - це піший перехід Станично-Луганський на Луганщині".

Він зауважив, що попри погіршення ситуації в контрольно-пропускних пунктах, відкриття нових пунктів пропуску з порядку денного не знімається.

"Відкриття нових контрольних пунктів в'їзду/виїзду обговорювалося і з порядку денного воно не знято. Прикордонники в межах своєї компетенції надають рекомендації щодо найбільш доцільних напрямків відкриття і того, яким чином краще облаштувати ці пункти, але прерогатива відкриття лежить все-таки на військово-цивільних адміністраціях і штабі АТО", - сказав Слободян і додав, що на даний момент основним фактором, що стримує цей процес, є активізація російсько-терористичних військ на Сході України.

Нагадаємо, що 2 лютого в зв'язку з тим, що противник посилив обстріли Зайцевого та вів вогонь із різних вогневих позицій кількома мінометними розрахунками, керівництво сил АТО в Донецькій та Луганській областях, для убезпечення мешканців, змушено було оголосити про тимчасове закриття контрольного пункту в'їзду/виїзду "Зайцеве".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-