У Києві затримали дві групи викрадачів авто

У Києві затримали дві групи викрадачів авто

Укрінформ
Поліція у Шевченківському та Святошинському районах столиці затримала дві злочинні групи, учасники яких займалися незаконним заволодінням транспортних засобів.

Про це на прес-конференції заявив начальник ГУ Національної поліції, полковник поліції Андрій Крищенко, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Зловмисників затримали у порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання про оголошення їм підозри у вчиненні правопорушення, передбаченого ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України та обрання запобіжного заходу. У ході огляду особистих речей та обшуку помешкань і гаражного приміщення злочинців правоохоронці виявили та вилучили речові докази, зокрема свідоцтва про реєстрацію транспортних засобів на різні авто, державні номерні знаки, страхові полюси та розукомплектований автомобіль, зокрема кузов від "Daewoo matiz". Усі речові докази направлені для проведення експертизи", - сказав Крищенко.

Зловмисники викрали автомобіль "Toyota Land Cruiser 200" на вулиці Урлівська та "ВАЗ 21014" на вулиці Зодчих.

Полковник поліції додав, що до складу кожної  злочинної групи входили по троє чоловіків: у Шевченківському районі затримали уродженців Закарпатської області віком від 21 до 46 років, а у Святошинському - двох жителів Київської області та уродженця Азейбарджану (1986, 1987 та 1993 р.н.).

Крім того, затримані у Шевченківському районі зізналися, що 29 січня 2016 року в нічний час по вулиці Якубовського у м. Києві намагалися незаконно заволодіти ще одним автомобілем "Toyota Land Cruiser 200".

Злочинні групи були затримані протягом двох діб 1 та 2 лютого 2016 року. Слідство триває. Є всі підстави вважати, що чоловіки причетні до вчинення аналогічних злочинів не лише в столиці, а й в інших регіонах держави.

Нагадаємо, упродовж січня цього року у місті Києві зареєстровано 145 незаконних заволодінь автотранспортом. Порівняно з аналогічним періодом 2015 року кількість викраденого автотранспорту збільшилась на 8% (торік - 134). Упродовж зазначеного періоду розкрито 12 (у минулому - 13) таких злочинів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-