У львівській поліції сказали, звідки «мінували» місцеві ресторани

У львівській поліції сказали, звідки «мінували» місцеві ресторани

Укрінформ
Правоохоронці встановили, що анонімні повідомлення про замінування ресторанів у Львові надходять з Луганщини.

Про це повідомив відділ комунікації ГУ Національної поліції у Львівській області.

«Особу кібертерориста не встановлено. Проте працівники поліції та СБУ відстежили місце його перебування. Зокрема, повідомлення про мінування надійшло з території Луганської області. Зловмисник використав електронну скриньку російського "поштовика" Яндекс, сервер якого розташований у Москві. Цей злочин правоохоронці кваліфікують як кібердиверсію, спрямовану на дестабілізацію ситуації у Львові та Львівській області», - йдеться у повідомленні.

За фактом відкрито кримінальне провадження відповідно до ч.1 ст.259 Кримінального кодексу України (завідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності). Санкція статті передбачає позбавлення волі на строк від двох до семи років.

Нагадаємо: у вівторок, 2 лютого, о 7:20 на електронну адресу кол-центру Служби безпеки України у Львівській області надійшло повідомлення про замінування закладів громадського харчування, які знаходяться у центральній частині Львова.

Загалом кіберзлочинець за день  "замінував" десять закладів громадського харчування: серед них популярні серед туристів та львів'ян  ресторани "Старгород", "Гасова Лямпа", "Кумпель", "Криївка", "Корзо" та інші.

Усі заклади харчування були ретельно оглянуті. Жодних вибухонебезпечних предметів виявлено не було.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-