Інструктори Канади і США тренують на Львівщині українських воїнів

Інструктори Канади і США тренують на Львівщині українських воїнів

Укрінформ
Канадські та американські військові інструктори наразі готують на полігоні у Львівській області бійців 24-ї окремої механізованої Залізної бригади до протидії терористичним загрозам.

Про це на брифінгу у Києві заявила начальник управління комунікацій та преси Міноборони України підполковник Оксана Гаврилюк, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"У Львівській області бійців 24-ї окремої механізованої Залізної бригади, підрозділи якої зараз проходять доукомплектування технікою, готують до протидії терористичним загрозам на сході України канадські та американські військові інструктори", - сказала вона.

Згідно з МОУ, українські військовослужбовці відпрацьовують тактику ведення бою в обороні та наступі, а також протидію диверсійно-розвідувальним групам.

"Перед проведенням навчальних операцій військовослужбовці відпрацьовують план дій на макеті місцевості, який складають із підручних засобів - так як це робиться у зоні бойових дій. За помилки в ході виконання навчальних завдань підрозділи несуть умовні втрати", - зазначила Гаврилюк.

За оцінкою українських воїнів, іноземні військові пропонують для ознайомлення та опрацювання чимало оригінальних рішень, які можна переймати та застосовувати в умовах ситуації на сході України. Водночас, іноземців цікавить український досвід протидії новітнім російським тактичним розробкам. Спільно військові відпрацьовують більш ефективну техніку протидії незаконним збройним формуванням, додала представник Міноборони.

Вона зазначила, що до занять з тактичної медицини залучаються всі без винятку військовослужбовці українських підрозділів. Усім бійцям роздані аптечки стандарту НАТО.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-