Бойовики влаштували снайперську засідку під Мар'їнкою – ІС

Бойовики влаштували снайперську засідку під Мар'їнкою – ІС

Укрінформ
Проросійські бойовики влаштували снайперську засідку під Мар'їнкою Донецької області.

Про це повідомив у Фейсбуці координатор групи "Інформаційне опір" Дмитро Тимчук.

"В районі Мар'їнки бойовики з боку терикону захід від вулиці Раціоналізаторів влаштували снайперську засідку, а також періодично відкривали вогонь з великокаліберних кулеметів. Снайпери працювали під прикриттям ЗУ-23-2, також у даному районі бойовиками був застосований БТР-80, зі штатного озброєння БМП був обстріляний пункт пропуску "Маріїнка", - написав він.

За даними "ІС", протягом доби бойовики обстрілювали передові спостережні пости та опорні пункти сил АТО на ділянці від Пісок до Авдіївки (включаючи Опитне, Бутовку).

"Так, поблизу н. п. Піски противник з декількох точок вів вогонь з великокаліберних кулеметів і АГС-17, зафіксовано застосування 2 СПГ-9 (з боку "Вольво-центру" і Другий Майданчики). Поблизу Опитного, "Зеніту" і позицій шахта Бутівка бойовики, діючи кількома вогневими групами, вели вогонь з боку ДАП-а і Спартака, застосовувалися також великокаліберні кулемети і гранатомети (АГС-17 і СПГ-9). Одночасно спостерігалося переміщення кількох дрібних груп противника на передньому краї з метою фіксування вогневих точок сил АТО в разі відкриття ними вогню у відповідь", - йдеться у повідомленні.

Крім того, терористи з району Поселка 6-7 і району відвалів на Мічуріна (Горлівка) протягом доби кілька разів відкривали вогонь по опорному пункту сил АТО в районі Майорська (стрілкове озброєння і гранатомети, в основному АГС-17). Зафіксовано також використання противником 82-мм мінометів, південніше цього опорного пункту фіксувалися розриви 120-мм хв (до 6 штук).

З опорного пункту українських військ на північний схід Троїцького з боку Калинового вели вогонь "блукаючі" 82-мм міномети. На даній ділянці бойовики також вели вогонь із стрілкової зброї і АГС-17. Фіксувалося переміщення 2 БМП-2 в посадці на передній лінії (вогонь не відкривали).

"Схід н. п. Пришиб група бойовиків намагалася з нейтральної смуги обстрілювати з стрілкового озброєння і РПГ передові позиції сил АТО поблизу Трьохізбенки. В районі Старогнатівки фіксувалася стрільба зі стрілкової зброї у бік передових НП сил АТО, через р. Кальміус поблизу опорного пункту поблизу Гранітного було випущено п'ять 82-мм хв", - додав Тимчук.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-