Сьогодні пам'ять Героїв Крут вшанують мітингом-реквіємом

Сьогодні пам'ять Героїв Крут вшанують мітингом-реквіємом

Укрінформ
Пам'ятний захід - мітинг-реквієм - з нагоди 98 річниці подвигу Героїв Крут відбудеться 29 січня на місці бою героїв.

Про це повідомляє прес-служба Українського інституту національної пам'яті.

"Основним заходом з нагоди пам'ятної дати стане проведення 29 січня 2016 року мітингу-реквієму на території Меморіального комплексу "Пам'яті Героїв Крут". Представники Інституту національної пам'яті братимуть участь у заході", - наголошується в повідомленні.

До Меморіалу "Пам'яті Героїв Крут" ляжуть квіти. Також відбудеться поминальна літія в пам'ять про загиблих за рідну землю і показ літературно-художньої композиції, присвяченої вшануванню пам'яті Героїв Крут.

Головний лейтмотив урочистостей на честь подвигу Героїв Крут - вшанування пам'яті бійців АТО, загиблих у боротьбі за незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України. Учасники згадають загиблих студентів, які, як і їхні попередники майже 100 років тому, зі зброєю в руках мужньо захищали Україну, протидіючи російській військовій агресії.

Присутні матимуть можливість оглянути експозиції, присвячені пам'яті борців за Україну - про бій під Крутами в контексті Української революції 1917 - 1921 рр. та тематичну експозицію, присвячену сучасним Героям, які захищають нашу Вітчизну від російського агресора.

Нагадаємо: Меморіальний комплекс "Пам'яті Героїв Крут" знаходиться в Чернігівській області, Борзнянському районі, с. Пам'ятне, вул. Героїв Крут, 38. Початок мітингу-реквієму об 11:00.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-