У Севастополі погрожують перекрити дорогу через відключення світла

У Севастополі погрожують перекрити дорогу через відключення світла

Укрінформ
Жителі кількох вулиць Севастополя, розташованих поряд із проспектом Гагаріна, провели збори, на яких висловили претензії з приводу нерегульованого і частого відключення світла у багатьох житлових будинках цього району.

Як повідомляє Крим.Реалії, на збори терміново прибув Євген Бортніков, який очолює відділ з експлуатації та ремонту житлового фонду УЖКГ російського уряду Севастополя. Він пояснив жителям, що нерегульовані відключення світла пов'язані «з прив'язкою окремих будинків до лінії електропостачання котелень». У деяких будинках, за його словами, світло не вимикають, тому що там є хворі люди.

Севастопольці, у свою чергу, розповіли, що в грудні світло відключали за графіком, але з січня в деяких будинках по вулиці Шостака, вулиці Дмитра Ульянова, проспекту Гагаріна електрику вимикають постійно і надовго. Без світла вони залишилися і в новорічну ніч.

У сусідніх будинках, де є комерційна сауна, а також у тих, які вважаються елітними, світло горить постійно, кажуть мешканці мікрорайону. Загалом зібралося близько сотні людей. Вони вимагали затвердити графік відключення електроенергії та дотримуватися його.

За словами севастопольців, у випадку, якщо міська влада не відрегулює постачання електроенергії, вони готові «вдатися до радикальних заходів»: перекрити рух по вулиці Дмитра Ульянова.

Напередодні в Севастополі з'явилися оголошення зі скаргами містян на «несправедливий розподіл електроенергії» і закликами надсилати скарги до різних інстанцій і збиратися на акції протесту.

Згідно з графіком, опублікованим на сайті російського уряду Севастополя, енергопостачання міста здійснюється у районах з інтервалом у три години, проте фактично це правило не дотримується.

У анексованому Росією Криму з 22 листопада 2015 року діє режим надзвичайної ситуації у зв'язку з припиненням енергопостачання з материкової частини України. У Криму в минулому році введено в дію дві гілки першої черги енергомосту з Краснодарського краю. Через навантажень в електромережах відбуваються часті аварії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-