Бойовики заважають ремонтувати газогін

Бойовики заважають ремонтувати газогін "Мар'їнка-Красногорівка"

Відео
Укрінформ
Бойовики здійснюють провокації по відношенню до ремонтників газогону "Мар'їнка-Красногорівка".

Про це повідомляється у Фейсбуці Цивільно-військового співробітництва ЗСУ.

"Чим ближче просувається робота по відновленню системи газопостачання у напрямку міст "Мар'їнка-Красногорівка" до її завершення, тим більше зростає опір протилежної сторони. Процеси організації та проведення робіт стають дедалі складнішими та більш небезпечними", - йдеться у повідомленні.

Зокрема, вказується на те, що російська сторона не дає ніяких гарантій на безпечне проведення робіт. "Так, офіцерам групи ЦВС вже неодноразово доводилось прикривати відхід особового складу групи піротехнічних робіт управління ДСНС у Черкаській області, яка виконувала роботи з розмінування місцевості, прилеглої до лінії проведення газопроводу та працівників газової служби, які працюють в безпосередній близькості до позицій бойовиків", - зазначають у ЦВС.

Офіцерам групи Цивільно-військового співробітництва також часто доводиться виконувати завдання щодо забезпечення безпеки працівників газової служби, знаходячись дуже близько від місць, де існує висока ймовірність бути обстріляними зі снайперської та іншої зброї. Вважається, що ситуація покращилась б, аби проведення робіт "частіше та довше контролювалось представниками міжнародної місії ОБСЄ".

"Роботи ведуться кожного дня в складних погодних умовах. Температура повітря часто опускається до мінус 12...15 градусів. Тоді виникають певні труднощі зі зварюванням труб. Інколи навпаки дошкуляють дощі та холодні вітри. У цьому випадку роботі дуже заважає розмерзлий грунт, який згодом перетворюється на багнюку. З цієї причини, роботи, деякий час, проводились навіть на асфальтній дорозі", - повідомили в ЦВС.

На даний момент вже проведені зварювальні роботи на ділянці 2000 метрів. "Попереду сама складна та важлива ділянка протяжністю понад 900 метрів, яка знаходиться на однаковій відстані як від позицій ЗС України, так й від позицій терористів "ДНР", - зазначається у повідомленні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-