Українські війська відігнали ДРГ від Зайцевого, Жованки та Опитного

Українські війська відігнали ДРГ від Зайцевого, Жованки та Опитного

Укрінформ
Російсько-терористичні війська на Донбасі продовжують здійснювати обстріл позицій сил АТО, застосовуючи 82мм\120мм міномети і протитанкові гармати калібром 100мм, у першій лінії на декількох ділянках фіксується наявність 122мм артилерії та РСЗВ, а також танків бойовиків.

Про це повідомляє керівник групи «Інформаційний спротив» Дмитро Тимчук.

«Протягом минулих вихідних (23-24.01.2016) бойовики активно обстрілювали передові опорні пункти і НП сил АТО в районі Донецька – в районі Пісок, Опитного, на південь і захід від Авдіївки, Новгородського і Новоселівки. В районі Опитного група терористів чисельністю до взводу спробувала з боку зруйнованої приводної РЛС ДАПа наблизитися з флангу до опорного пункту сил АТО і обстріляти його з короткої дистанції (була вчасно виявлена бойовим охранением українських військ і після короткої перестрілки відійшла під прикриттям вогню АГС-17 і ЗУ-23-2)», - наголошується в повідомленні.

Також, як вказується, бойовики на цій ділянці неодноразово відкривали по передових позиціях сил АТО вогонь із 82-мм мінометів і СПГ-9 з боку Спартака, ДАПа і висот на схід від Ясинуватської розв'язки; в районі Пісок БТР-80 бойовиків вів вогонь із штатного озброєння, прикриваючи дії декількох невеликих вогневих груп терористів, які діяли в районі Набережної вулиці, вулиці Чистякова, в місці переходу Красноармійського шосе на вулицю Миру (Донецьк), намагаючись вести обстріл із РПГ і підствольних гранатометів. Була також зафіксована стрільба з АГС-17 у північній частині селища з-за мінного поля з боку Жобуньків.

Бойовики неодноразово відкривали вогонь зі станкових гранатометів (крім вогню з автоматичної стрілецької зброї) в районі Новгородського (з боку Широкої Балки), Новоселівки (з боку Ставків і Батмановки). Відзначалася стрільба зі стрілецької зброї на південь від Майорська, кілька разів бойовиками були застосовані ЗУ-23-2.

У районі північної частини Зайцевого, на захід у бік Жованки бойовики вели активний вогонь з 82мм мінометів і АГС-17, два рази використовувалися ЗУ-23-2. На цій ділянці противник знову намагався невеликою піхотною групою пройти між Зайцевим і Жованкою і зайти у фланг опорного пункту сил АТО, прицільним вогнем з кулеметів і снайперським вогнем бойовики були зупинені і відійшли на початкові позиції.

Протягом вихідних терористи також відкривали вогонь із 120мм мінометів в районі Старогнатівки із позицій захід від Красного Жовтня і Первомайського, в закруті р.Кальміус.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-