Грип на Вінниччині: кількість хворих зросла на третину, 11 людей вже померли

Грип на Вінниччині: кількість хворих зросла на третину, 11 людей вже померли

Укрінформ
Офіційно підтверджених смертей від грипу на Вінниччині вже 11. Захворюваність на грип та ГРВІ зросла на 34%, епідемічний поріг перевищений на 22%.

Про це на апаратній нараді у Вінницькій ОДА повідомила директор обласного департаменту охорони здоров’я та курортів Людмила Грабович.

«Якщо тиждень тому ми говорили про офіційно підтверджені 9 випадків смерті від грипу, то зараз у нас є ще два. За даними вірусологічної лабораторії, це 54-річний чоловік з Ямпільського району, який помер 4 січня, та дитина віком 6 років і два місяці з Вінниці, яка померла 15 січня. Дитина мала дуже обтяжливі діагнози, пов’язані з аутоімунним процесом та цирозом печінки», - повідомила чиновник.

За словами Грабович, загалом з 18 по 25 січня захворюваність на ГРВІ та грип на Вінниччині, порівняно з попереднім тижнем, зросла на 34% і становила 84,5 випадків на 10 тис. населення при епідпорозі 69,2. Тобто, захворюваність у цілому по області на 22% перевищила епідпоріг.

За минулий тиждень за медичною допомогою через ГРВІ та грип усього звернулися 13 775 осіб, у тому числі 5936 дітей. Були госпіталізовані 810 осіб, з яких 462 – це діти.

Наразі навчальний процес призупинений у 14 районах та двох містах обласного значення. Карантин оголошено у чотирьох районах, в решті  - продовжено канікули. Усього не працюють 452 освітні заклади, а саме, 317 шкіл і 135 садочків. Це удвічі менше, аніж попереднього тижня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-