Поліцейські з Артемівська провели спецоперацію із засідкою

Поліцейські з Артемівська провели спецоперацію із засідкою

Укрінформ
У Донецькій області поліцейські з Артемівська спільно з бійцями підрозділу «Дніпро-1» провели спецоперацію із засідкою для затримання бойовика.

Про це повідомили в Артемівському відділі поліції ГУ НП в Донецькій області.

«Отримавши оперативну інформацію про те, що один з жителів селища Новолуганське брав участь в незаконному збройному формуванні, оперативники провели спільну спецоперацію з бійцями підрозділу «Дніпро-1». Результатом заходів стало затримання колишнього бойовика», - йдеться в повідомленні.

У поліції пояснили, що правоохоронцями були створені умови, завдяки яким зловмисник опинився на лінії зіткнення і потрапив у засідку.

У ході бесіди із затриманим з'ясувалося, що приблизно з кінця квітня – початку травня 2014 року в с. Новолуганське Артемівського району, а також у прилеглих населених пунктах (м. Світлодарськ, м. Дебальцеве) стали з'являтися бойовики «ДНР», які встановлювали контроль над населеними пунктами. Наприкінці травня 2014 року житель с. Новолуганське 1976 року народження дав добровільну згоду на надання допомоги на блокпосту, що знаходився на в'їзді в м. Дебальцеве.

В обов'язки добровольця входило зупиняти транспортні засоби, що перетинали блокпост, проводити їх огляд, здійснювати охорону блокпоста. Терористи озброїли новобранця карабіном «СКС» з боєприпасами.

За словами затриманого, після приблизно 10 таких чергувань він розчарувався у бандформуванні і перестав надавати якусь допомогу його учасникам.

В даний час стосовно зловмисника порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 260 (Створення не передбачених законом збройних формувань або участь у їх діяльності), цією статтею передбачено позбавлення волі на строк від 3 до 8 років.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-