Тимчук підтвердив інформацію Туки про наркотрафік через

Тимчук підтвердив інформацію Туки про наркотрафік через "ЛНР"

Укрінформ
Розстріл зведеної мобільної групи українських силовиків 2 вересня 2015 року біля м. Щастя було влаштовано організаторами наркотрафіку, прокладеного з Афганістану через Росію і Україну до Європи.

Про це у соцмережі Facebook написав керівник громадської організації «Центр військово-політичних досліджень», координатор проекту  «Інформаційний спротив» (ІС) Дмитро Тимчук.  «Мережа групи ІС, працюючи в окупованих районах Донбасу, досить давно отримує інформацію про функціонування наркотрафіку з Афганістану через Росію і Україну до Європи. Один з трьох шляхів переправлення наркотиків (можливо, їх більше - ми оперуємо тією інформацією, яку маємо) лежить через Ростов-на-Дону (РФ) і територію, контрольовану «ЛНР», на територію, контрольовану Україною (через н.п. Щастя). Зрозуміло, що останній маршрут не може функціонувати без участі деяких представників українських силовиків, включаючи високих чиновників, які мають відношення до АТО. Розстріл зведеної мобільної групи українських силовиків 2 вересня 2015 р. якраз і було організовано цими людьми», - уточнив  Тимчук.

За оперативними даними групи ІС, нинішня інформаційна спецоперація проти представників української військової прокуратури, які у своєму розслідуванні впритул підійшли до організаторів цього розстрілу (а, значить, і до організаторів наркотрафіку з української сторони), координується спецгрупою «з інформаційно-психологічних операцій» «МДБ ЛНР», створеною при участі і керівництві російських фахівців ще наприкінці 2014 року.

Про це ж на своїй сторінці у Facebook написав голова Луганської обласної військово-цивільної адміністрації Георгій Тука.

«Слідство вийшло на організацію наркотрафіку. Слідчі ГВП стикаються з шаленим опором з усіх боків. Але ... продовжують працювати", - відзначив голова Луганської адміністрації.

«Наскільки мені відомо, управління трафіком здійснюється високопоставленими чиновниками (іноді - у формі). Далеко не завжди ці люди живуть в Україні», - додав Тука.

Він висловив надію, що, незважаючи на опір, слідчому вдасться притягнути до відповідальності не лише "шестірок", які діють на лінії розмежування, але і реальних організаторів і кураторів.

Нагадаємо, 2 вересня поблизу Щастя була розстріляна мобільна група, загинуло двоє людей - волонтер і працівник фіскальної служби, чотирьох людей було поранено.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-