Жебрівський сказав, скільки грошей треба на відновлення доріг Донеччини

Жебрівський сказав, скільки грошей треба на відновлення доріг Донеччини

Укрінформ
У Донецькій області для відновлення автодоріг на контрольованій Україною території впродовж 5 років необхідно 30 млрд грн.

Про це заявив голова Донецької військово-цивільної обласної держадміністрації Павло Жебрівський на зустрічі в Краматорську з новим радником Програми Розвитку ООН в Україні з питань відновлення і стабілізації Куналом Дхаром, повідомили у прес-службі Донецької облдержадміністрації.

За словами Жебрівського, одним з пріоритетних напрямків роботи для обласної влади є відновлення доріг загального значення.

"Донецька облдержадміністрація розробила проект з відновлення автодоріг на контрольованій території. Кошторис для його реалізації протягом 5 років становить 30 млрд грн. За попередньою оцінкою, один кілометр нової дороги зараз коштує 8 млн грн.  Першочерговою є потреба в ремонті траси Краматорськ - Маріуполь в обхід Донецька. Свого часу проектними роботами не передбачалося те навантаження, яке припадає на неї сьогодні", - заявив губернатор.

Радник ПРООН погодився, що будівництво доріг - дуже дорогий проект, знайти кошти на втілення якого важко, але можливо.

"Йдеться про мобільність людей, товарів і послуг, тому треба правильно визначити пріоритети направлення кредитів", - наголосив Дхар.

Він також додав, що готовий працювати над цими питаннями разом з Донецькою ОДА та українським урядом.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-