Грип у столиці: більше 30 людей в реанімації

Грип у столиці: більше 30 людей в реанімації

Укрінформ
У столиці спостерігається зростання захворюваності на грип та ГРВІ, порівняно з вихідними.  

Про це повідомили у Департаменті охорони здоров'я КМДА.

"Кількість зареєстрованих хворих на ГРВІ та грип протягом 18 січня, порівняно з вихідними, збільшилася і становить 7 253 особи", - йдеться у повідомленні.

Станом на 19 січня в закладах охорони здоров'я, у складі яких функціонують інфекційні, терапевтичні та пульмонологічні відділення, на стаціонарному лікуванні перебуває 434 хворих на ГРВІ та 166 хворих на грип.

Зі 166 хворих на грип 135 осіб отримують лікування в умовах відділень та 31 особа перебуває у реанімаційних відділеннях. Також серед хворих на ГРВІ та грип на лікуванні перебуває 51 вагітна жінка.

Заклади охорони здоров'я за кошти спеціального фонду закупили 170 швидких тестів для діагностики грипу А та В. Для лікування хворих на ГРВІ та грип за кошти місцевого бюджету та кошти спеціального фонду закладами охорони здоров'я придбано 190 упаковок препарату з діючою речовиною «Озельтамівір» (Таміфлю). За розподілом Мінохоронздоров'я отримано 400 упаковок зазначеного препарату специфічної терапії грипу.

Станом на 19 січня в лікувальних закладах в наявності 294 упаковки Таміфлю та 461 вільне ліжко.

Нагадаємо, що 15 січня у Києві за добу зареєстровано 4000 осіб, хворих на грип та ГРВІ, 16 січня - 2526 осіб, 17 січня - 627.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-